KSD wint twee keer en is nu echt dichtbij kampioenschap

Datum

15 april 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 8 en 15 april trad KSD Marine 5 weer aan om de degens te kruizen met twee tegenstanders in de 8e Klasse. De druk neemt toe nu het kampioenschap in zicht is en eigenlijk alles gewonnen moet worden.

Publiekje pesten
-----------------------
Eerst de wedstrijd op 8 april tegen Voorschoten 18. Wat een slechte pot was dit van KSD Marine 5! Tegenstander Voorschoten, de hekkesluiter in de 8e Klasse 08, kon er weinig van maar KSD liet zich meesleuren in het lage tempo en het belabberde nivo van deze wedstrijd.
Gelukkig scheen de zon en kon het meegekomen publiek daar dan tenminste nog van genieten. Verder was het gewoon negentig minuten publiekje pesten; voor het eerst stond ik naar een échte 8e klasse pot te kijken. Gelukkig werd de wedstrijd wel eenvoudig gewonnen met 4-1.

De statistieken: (25e minuut) David scoort na een goede pass van Paco, (38e minuut) Mooie goal van Paco in de linkerbovenhoek na pass van David, (47e minuut) Mike alleen voor de keeper, alle tijd en schuift rustig binnen, (78e minuut) Voorschoten doet wat terug met een wippertje over Noord, (83e minuut) John fleurt zijn heroptreden op met een simpele goal. Uitslag 4-1 voor KSD Marine 5.

Derby day
---------------
Maar voor je het weet is het alweer een week later, 15 april, de derby tegen Forum Sport 10. Een geduchte tegenstander die duidelijk geen zin had om het KSD Marine 5 gemakkelijk te maken. Daarvoor zijn er te veel lokale derby gevoelens.
Forum 10, een middenmoter in deze klasse, had vier A1 spelers gevraagd om het team te komen versterken. Deze fitte en balvaardige invallers waren duidelijk een versterking. Mede hierdoor lag het tempo deze wedstrijd krankzinnig hoog en werd het een fantastisch schouwspel.
KSD begon geweldig aan de wedstrijd en Nick zetten David met een splijtende pass alleen voor de keeper. Dit soort kansen is de laatste weken wel aan David besteed: 1-0 voor KSD in de eerste minuut !
Het spel golfde hierna lekker heen en weer en KSD had het team goed staan. Koster speelde een uitstekende pot en ook Jort, weer terug na een blessure, speelde sterk. In de goal deed Noord het weer prima, hij straalde rust uit en gaf sterk leiding aan zijn verdedigingslinie.

Forum komt terug
-------------------------
Het al eerder genoemde tempo bleef in de wedstrijd en de superfitte Forum spelers begonnen steeds meer druk te zetten op de KSD verdediging. Dat leidde ertoe dat er gaten vielen en dat Forum al snel gelijk maakte en zelfs een 2-1 voorsprong wist te nemen. Maar KSD bleef hard werken en dan komen ook de kansen weer. De getoonde inzet werd beloond toen Milan met een prachtig afstandsschot de bal in de verre kruising joeg achter de verbouwereerde Forum doelman. Met een tussenstand van 2-2 bij rust was alles nog mogelijk.

2e helft: furieus begin
-----------------------------
De iets te lange drankpauze in de Forum kantine leidde ertoe dat uw verslaggever de eerste 10 minuten van de 2e helft niet meekreeg en daarmee ook twee doelpunten van KSD mistte: Mike (echte spitsengoal) en Billy (na een soloactie) hadden KSD 5 inmiddels op een 4-2 voorsprong gezet. Door deze uitstekende start van de 2e helft leek de buit binnen, zeker nadat Billy ook de 5-2 maakte. Het bleef een zeer aantrekkelijk wedstrijd want Forum Sport wilde niet opgeven. Forum maakte kort daarna de 3-5 en met een schitterende vrije trap van 30 meter zelfs de 4-5. Maar KSD wilde deze wedstrijd echt binnenhalen en zette alles op alles om de voorsprong te verdedigen en het lukt om de overwinning binnen te slepen.

Op kampioenskoers
----------------------------
Een prima pot dus vandaag van KSD Marine 5 dat keurig op kampioenskoers blijft. Volgende week 22 april om 13.00 uur de uitwedstrijd tegen SEV die gewonnen moet worden en daarna de kampioenswedstrijd tegen de nummer 2, SVC’ 08 12 op zaterdag 6 mei a.s..