HOME

KSD Marine voegt Sam Claes toe aan selectie

12 april 11:30  Opnieuw voegt KSD Marine een speler toe aan zijn selectie. Sam Claes (19) komt over van SVC '08. Het jonge talent kan zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten. Met het binnenhalen van Claes slaat KSD Marine voor de derde maal in korte tijd toe op de lokale transfermarkt. Eerder werd de selectie van trainer Henk Baggerman al aangevuld met doelman Herman van Maren en veldspeler Jordi de Jager (beiden ODB). Tevens was al bekend dat de selectie van vorig seizoen vrijwel intact blijft. Wederom een mooie versterking en de start van het nieuwe seizoen kan eigenlijk niet vroeg genoeg komen.


KSD Marine versterkt zich met Jordi de Jager

3 april 20:45  Opnieuw haalt KSD Marine een versterking in huis en ook ditmaal ‘winkelt’ de club hiervoor bij ODB. Jordi de Jager wordt voor het komende seizoen aan onze selectie toegevoegd. Trainer Henk Baggerman en de Jager (26) zijn geen onbekenden van elkaar. De Haagse oefenmeester had Jordi een aantal jaar geleden ook al in de gelederen tijdens zijn periode bij ODB. Met de Jager haalt KSD Marine een speler in huis die breed inzetbaar is. Het is tevens de tweede speler die dit jaar de weg van de Albardastraat naar de Oude Waalsdorperweg bewandelt. Eerder stapte doelman Herman van Maren over van ODB naar KSD Marine. Met deze nieuwe versterking en het gegeven dat de selectie van vorig jaar nagenoeg intact blijft, lijkt de ploeg van trainer Baggerman gereed voor het nieuwe seizoen. Toch wordt een extra versterking niet uitgesloten.


Thuistoernooi met feest op 12 en 14 augustus

23 maart 6:45  KSD Marine organiseert ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een toernooi. Op donderdag 12 en zaterdag 14 augustus treden aan de Oude Waalsdorperweg vier ploegen tegen elkaar aan. Deelnemende teams zijn: KSD Marine 1 Haagse Hout 1 Vredenburch 1 Wilhelmus <23 Op donderdag worden de eerste twee wedstrijden om 19:30 uur gespeeld. De finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats zijn zaterdag om 14:00 uur. Na afloop van de finale is er aansluitend een feestelijke seizoensopening met hapjes, drankjes en muziek. Graag tot dan!


Herman van Maren nieuwe doelman KSD Marine

28 februari 11:15  KSD Marine heeft zich voor het komende seizoen verzekerd van de diensten van Herman van Maren. De ervaren doelman komt over van ODB. Op een zonnig Militair Sportterrein aan de Oude Waalsdorperweg werden dit weekend de handtekeningen gezet. Met de komst van keeper van Maren, en het feit dat de huidige selectie nagenoeg intact blijft, kijkt de ploeg van trainer Henk Baggerman uit naar het moment dat er weer in clubverband gevoetbald mag worden. De selectie wordt daarnaast mogelijk nog aangevuld met 2 a 3 versterkingen.


Winter aan de Oude Waalsdorperweg

8 februari 20:45  Een dik pak sneeuw heeft ons sportterrein omgetoverd tot een winter wonderland. Maar hoe mooi om te zien ook; we kunnen niet wachten om iedereen hier weer te begroeten met groen gras, veel gezelligheid en goed voetbal. Hou vol en hopelijk tot gauw!


Contract met Henk Baggerman verlengd

20 december 7:30  Ook komend seizoen zal Henk Baggerman de trainer zijn van KSD Marine. De club laat weten de huidige verbintenis met de oefenmeester met een jaar te hebben verlengd. Baggerman staat sinds dit, door covid-19 getroffen seizoen, aan het roer bij KSD Marine. Ondanks het verstoorde speel- en trainingsschema is er wederzijdse tevredenheid over de samenwerking. Het bestuur is dan ook erg blij om nu al duidelijkheid te kunnen scheppen over de komende jaargang, waarin de ervaren Baggerman wederom voor de selectie zal staan.


Interview Henk Baggerman op Haaglanden voetbal

23 oktober 14:00  Voor Haaglanden Voetbal ging redacteur Ton Beije in gesprek met onze hoofdtrainer. Natuurlijk was corona onderwerp van gesprek. Het gehele interview leest u hieronder. Bij KSD Marine zit er natuurlijk angst om het coronavirus. ,,Ook onze tegenstanders en wijzelf hebben besmette mensen gehad, vandaar dat er een aantal wedstrijden ook niet is doorgegaan bij ons”, legt trainer Henk Baggerman uit. Ook bij Henk Baggerman bestaat er geen enkele twijfel: ,,Het stilleggen van de competitie is absoluut een juiste beslissing geweest, zeker gezien het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames.” Natuurlijk hoopt ook de KSD marine-trainer op een goede afloop van de competitie. ,,Maar dat is afhankelijk van het virus denk ik. Ik hoop wel dat het lukt, maar dan zoals het hoort. Dus met de kantine open en ook gewoon kunnen douchen en supporters langs de lijn.” Halve competitie Mocht het niet lukken en stel dat er voor januari niet meer gespeeld kan worden, dan ziet Baggerman maar één oplossing: ,,Volgens mij kun je dan alleen een halve competitie spelen. Je kunt niet van amateurclubs op het niveau tweede, derde en vierde klasse vragen om drie wedstrijden in zeven dagen tijd te gaan spelen. Dan ontstaan er ongetwijfeld veel blessures.” Dicht KSD Marine maakt momenteel geen gebruik van de mogelijkheid om met viertallen wel te trainen. Baggerman legt uit: ,,De club heeft een wijs besluit genomen om voorlopig geheel dicht te gaan en af te wachten hoe alles zich verder ontwikkelt. Je ziet ook steeds meer besmettingen in de professionele sporten, terwijl die in een zogenaamde bubbel zitten.” Angst De angst zit er bij ons zeker in”, gaat Baggerman verder. ,,Ook onze tegenstanders en wijzelf hebben besmette mensen gehad, vandaar dat er een aantal wedstrijden ook niet is doorgegaan bij ons. Maar bij de club wordt er van alles aangedaan om het te voorkomen. Maar de mensen zijn niet alleen bij de club, zij moeten ook werken en boodschappen doen en af en toe komen zij in andere gelegenheden.” Dus ook bij KSD Marine conform de maatregelen een gesloten kantine. ,,Voor de clubs is het een drama”, weet ook Baggerman. ,,Wel uitgaven, maar geen inkomsten als er wel werd gevoetbald. Misschien dat je dat later als het de goede kant op gaat wel kunt terughalen in de derde helft, maar ook na de trainingen even lekker ouwehoeren is er niet meer bij. Je mag niet eens douchen na afloop. Volgens mij is het ongezond om bezweet en nat met je auto of op de fiets naar huis te rijden. Het is vervelend, maar ik zou op dit moment ook even niet weten hoe we dat moeten doorbreken, want je kunt op dit moment nergens anders naar toe. Alleen maar hopen op snel betere tijden.”


KSD Marine vrouwen zegevieren in Delft

11 oktober 12:15  Op een vroege zaterdagochtend, wat gelet op het weer achteraf alleen maar fijner was, traden de vrouwen van KSD Marine aan tegen thuisploeg Ariston ‘80. Op voorhand een interessant duel, omdat de Delftse studentes uit hun eerste twee wedstrijden nog de volle buit hadden gehaald en KSD Marine eveneens had laten zien over een sterke ploeg te beschikken. Ariston ‘80 had vorige week nog flink uitgehaald bij LSVV ‘70: 1-17. Maar mocht KSD Marine al bang zijn begonnen aan het duel dan was die vrees snel verdwenen. De bezoekers trokken het spel naar zich toe en bleken de betere partij. Het eerste doelpunt van de gasten liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was de 13e minuut toen Denise Peeters een assist van spits Nany Anthony afrondde. Ariston ‘80 was vervolgens dicht bij een gelijkmaker maar ook de keepster van KSD Marine bleek uitgeslapen te zijn. KSD Marine nam daarna het heft weer in handen en via onderkant lat scoorde Mandy Jansen fraai de tweede treffer van de ochtend. Opnieuw was de aangeefster Nany Anthony. Aangedreven door het soeverein spelende centrale verdedigingsduo Jamie Cornelisse en Kimberly Houweling ging KSD Marine op zoek naar meer. Het goede spel werd beloond met de 0-3. Mandy van Schaik gaf een afgemeten voorzet op Mandy Jansen. Nog voor de rust werd het duel beslist toen Anthony na goede coaching van Denise Peeters de bal vasthield en vervolgens diezelfde Peeters bediende voor de 0-4. De tweede helft verliep rustiger qua scoreverloop, maar het vertoonde spel was er zeker niet minder om. Uit een klassieke scrimmage in het zestienmetergebied joeg Lotte Stock de 0-5 tegen de touwen. KSD Marine leek daarna wat gas terug te nemen, was wellicht wat vermoeid aan het raken of geloofde het gewoon allemaal wel. De thuisploeg wilde echter nog wel even voetballen en noteerde de eretreffer op het bord. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Richelle van Schaik maakte de 1-6 en kon zo ook nog even haar kenmerkende juich move laten zien. Een sterk optreden van KSD Marine, dat met deze drie punten aansluiting houdt bij de top van het klassement. Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma: om 20:00 thuis tegen Haagse Hout.


Nieuwe COVID-19 maatregelen op de club

3 oktober 14:00  Helaas laait het coronavirus weer op. Hierdoor heeft de overheid aanscherpingen gedaan op het beleid. Als gevolg hiervan mogen er bij de wedstrijden in ieder geval de komende 3 weken geen toeschouwers aanwezig zijn. Dit geldt niet voor leiders, wissels, officials, verzorgers, enz. Er mag ook gewoon getraind worden, maar bij zowel de wedstrijden als de trainingen moet het clubhuis gesloten blijven. De toiletten in het clubhuis zijn wel te bereiken. Op het terras kan wel een versnapering genuttigd worden, maar houd alstublieft de 1,5 meter afstand en de andere coronamaatregelen in ere. Blijf gezond en graag tot ziens!


Zaterdag feestelijke seizoensopening

15 september 8:30  Aanstaande zaterdag begint de competitie! De club wil dat, ook in deze gekken tijden, niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er de feestelijke -maar verantwoorde- seizoensopening! Zonnig weer, muziek, hapjes, drankjes en 4 topwedstrijden! Tot zaterdag!


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!