Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KSD Marine wint en behaald de nacompetitie

11 mei 2014 9:00

Zaterdag stond, op een regenachtige dag, de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander was Hercules. Voor Hercules stond er niets meer op het spel dan de sportieve eer. De ploeg van trainer Mario Koswal heeft een periode titel op zak.

Hercules gaat deelnemen aan de nacompetitie om alsnog promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Die mogelijkheid bestaat voor KSD Marine ook nog. De formatie van Fred vd Luitgaarden heeft aan 1 punt genoeg om PGS Vogel voorbij te streven op de ranglijst en zodoende een vervangende periode te krijgen in 4C. KSD Marine moest dus vol aan de bak moeten om de nacompetitie te bewerkstelligen

KSD Marine kregen al snel kansen, maar sprong hier slordig mee om. Dan komt de welbekende voetbalwet om de hoek. Als je zelf de kansen niet afmaakt, krijg je het doelpunt tegen”. Dit gebeurde ook na een minuut of 20. Een verre inworp van Hercules, miscommunicatie in de achterhoede van KSD Marine. Doelpunt Hercules 1-0. Op dat moment was de nacompetitie ver weg. Er kwam ook lichte irritatie in de ploeg. Maar gelukkig maakte Wesley Kila helemaal uit het niets de 1-1 vlak voor rust. Op dat moment groeide het vertrouwen weer bij de ploeg van Fred vd Luitgaarden. Jeffrey Vink maakte voor rust nog 1-2. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust was de wedstrijd gespeeld en liep KSD Marine uit naar 1-5.  Doelpuntenmakers 1-3 (Joey Bekkering), 1-4 (Wesley Kila) en 1-5 (Jake Smart). Doelstelling is nu bereikt: het behalen van de competitie. Maar omdat de wedstrijd Te Werve -  Duindop SV werd afgelast is voorlopig nog niet bekend wie de tegenstander gaat worden voor KSD Marine in de eerste ronde. Mocht duindorp de wedstrijd tegen Te Werve winnen dan zal KSD Marine periode 2 overnemen van Duindorp. En dan is Maasdijk de tegenstander in de nacompetitie. Bij elke andere uitslag krijgt KSD Marine P3. Ze zullen daar een 4e klasser treffen die geen periode won, maar hoog eindigde in een van de zes 4e klassers

Op zaterdag 17 mei speelt KSD Marine de bekerfinale tegen Lekkerkerk.  Nog een extra toetje op een zeer geslaagd seizoen. Aanvang 12:00 op het sportcomplex van UVS te leiden.

Opstelling:  Kevin Rombouts, Jimmy Wilson, Brian Koster, Jeffrey Vink (Jeroen Breekveldt), Kerwin Zwartepoorte (sven de Vries), Mike Roos, Wesley Kila, Joshua Smart, Jake Smart, Mitchell Kranenburg, Joey Bekkering (Jordy Moor)