KSD 5 pakt titel na knotsgekke wedstrijd

Datum

6 mei 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Het is zaterdag 6 mei 2017, het zonnetje schijnt in De Kuil, de thuishaven van KSD Marine 5. De geur van groene grassprieten komt je tegemoet als je het veld oploopt. Verder zien we een stuk of 100 supporters van KSD Marine 5, dat vandaag kampioen kan worden en een stuk of 20 van tegenstander SVC’ 08 12 dat vandaag bij een overwinning een beslissingswedstrijd uit het vuur kan slepen. Kortom alle ingrediënten voor een geweldige ochtend en middag. En dat werd het ook. Een legendarische middag zelfs, een typische 8e Klasse pot met alles erop en eraan, waar nog lang over zal worden nagepraat.

SVC’08 begint sterk
---------------------------
Of het overconcentratie was of gewoon zenuwen bij KSD Marine was onduidelijk maar SVC’08 begon duidelijk scherper aan de wedstrijd. KSD had de eerste kans toen een vrije trap van Nick maar net door de keeper kon worden gepakt. Maar daarna was SVC’08 gewoon beter: het werd 0-1 na een scherpe counter (12e minuut), 0-2 door een enorme blunder achterin (14e minuut) en zelfs 0-3 in de 21ste minuut door een - overigens schitterende - eigen goal van Thijs. Wow drie nul achter naar 20 minuten dat zou zelfs de grootste pessimist niet hebben voorspeld. Maar KSD 5 rechtte de rug . . . .

Thom brengt KSD terug in de wedstrijd
-----------------------------------------------------
Je ziet hem het hele seizoen niet maar als het nodig is dan is hij de redder in nood: Thom. Ik wist dat ie lekker Argentijns vlees kan verkopen maar ik heb eerlijk gezegd dit seizoen niet gezien dat ie ook kan voetballen. Maar vandaag maakte Thom duidelijk dat ie er staat als het nodig is. Eerst rond ie uit een rebound een goede aanval af via David die Mike er eigenlijk in had moeten schieten: 1-3 en een minuut erna maakt ie netjes een voorzet van Mike af: 2-3. Na 30 minuten voetbal is er weer van alles mogelijk. Als dan in de 32 ste minuut ook nog een rode kaart valt (twee keer geel) voor een wat al te opgewonden SVC ’08 speler heeft KSD weer alle kansen.

Foutenfestival achterin
-------------------------------
Maar juist als KSD langzaamaan de overhand krijgt wordt achterin een veel te risicovol één-tweetje aangegaan wat natuurlijk wordt afgestraft door de behendige en trefzekere SVC 08 spits: 2-4 en KSD kon weer van voren afaan beginnen.

Goed start in de tweede helft
----------------------------------------
Wat een prachtige start van de tweede helft! KSD was erop gebrand terug te komen en deed dat met een magnifieke goal van Mike na een schitterde strakke voorzet van Mitchell: 3-4. Maar helaas werd dit weer teniet gedaan door een enorme fout achterin waardoor het weer 3-5 werd.

Vanaf dat moment wordt het een echte lelijke kampioenswedstrijd. SVC schopt alle ballen naar voren of uit en KSD is niet in staat een behoorlijke partij op de mat te leggen. Beide ploegen krijgen grote kansen, maar KSD toch duidelijk wat meer dan SVC. De inmiddels ingevallen John kopt twee keer over uit kansrijke positie, David schiet net naast maar ook Noord pakt prachtig een snelle uitval van SVC.

Aansluitingstreffer; het kan nog
------------------------------------------
In de 78 ste minuut wordt John aan de zijkant van het strafschopgebied onderuit gehaald: terechte pingel voor KSD. Dat moet de aansluittreffer worden, Mitch loopt zelfverzekerd naar voren en schiet de 4-5 binnen. Het kan nog !

De beslissing
-------------------
SVC is na een rode kaart inmiddels ingekrompen tot een team van 9. Maar de SVC-ers zijn onverzettelijk; zij willen deze pot winnen en een beslissingswedstrijd in eigen huis afdwingen. KSD zet weer aan maar het spel is niet goed en de bal wil er niet in. Diverse goede corners worden om zeep geholpen en de tijd raakt op. Dan breekt de laatste minuut van de blessuretijd, die lang duurt want er is veel oponthoud geweest, aan. Mike wordt nu neergelegd in het strafschopgebied; Penalty !

En dat leidt natuurlijk tot allerlei heisa op en rond het veld. Ja ja mannen dit is de achtste klasse en daar gebeurt altijd van alles! Maar nadat alle rook is opgetrokken staat er 5-5 op het formulier en is de wedstrijd afgelopen; KSD 5 behoudt zijn drie punten voorsprong op SVC’ 08 en is kampioen!

Kampioenen
------------------
KSD 5 sluit met deze enerverende en lelijke wedstrijd het seizoen af. Een seizoen waarin het team hard heeft gewerkt, regelmatig goed voetbal heeft gespeeld en ook duidelijk sterker en fitter (Rick, Mitch !) is geworden.

Er waren veel spannende potten maar cruciaal was de wedstrijd tegen VUC halverwege het seizoen. KSD stond 2e en in de thuiswedstrijd tegen VUC moest het overlijden van Stef verwerkt worden. Na een indrukwekkende minuut stilte werd deze spannende pot met 4-3 gewonnen en vanaf nu begon het team te geloven dat de titel mogelijk was.

Daarna volgde een sterke reeks en met name de overwinningen in uitwedstrijden tegen een duidelijk versterkt Forum Sport (5-4) en tegen SEV (3-2) waren belangrijk. Klasse gedaan mannuh. Welkom in de 7e klasse.