KSD Marine 5 wint ook van Wilhelmus: 5-2

Datum

1 april 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste nederlaag van KSD 5, tegen de huidige nummer 2 SVC 08, is inmiddels meer dan drie maanden geleden en de laatste weken worden de potjes vrij eenvoudig gewonnen. Vandaag kwam in De Kuil de middenmoter Wilhelmus op bezoek dat met een 5-2 nederlaag naar huis werden gestuurd.

Sterk begin

KSD Marine begon erg sterk aan de wedstrijd. Met vloeiende combinaties werd Wilhelmus van het kastje naar de muur gestuurd en na eerst nog een kans gemist te hebben maakte Jordi de 1-0 met een prachtig schot in de rechterbovenhoek na een vloeiende aanval. En al in minuut 10 was het 2-0 wederom door Jordi die een lange aanval langs veel schijven afrondde met een geplaatst schot. Even leek dit een makkie te worden . . . . .

Twee snelle counters en het is weer 2-2

KSD bleef veel sterker maar Wilhelmus bleek snelle spitsen te hebben. De driemans verdediging onder leiding van Mitch had hier even geen antwoord op. Het offensieve verdedigen op één lijn werd twee keer kort achter elkaar afgestraft door Wilhelmus. Ineens stond het 2-2 en kon KSD weer van voren af aan beginnen.

Grens Gordon maakte nu zijn entree op het veld en wist al heel snel weer op het scorebord te komen. Een mooie combinatie met Nick werd koelbloedig afgerond: 3-2. Het werk is weer gedaan moet Gordon gedacht hebben want kort erna vroeg hij met longproblemen alweer om een wissel. Het laatste kwartier van de eerste helft was er weinig te beleven en de rust werd opgezocht met een zeker nog niet beslissende voorsprong.

Taktische ingreep

Na het broodje bal met mayo en de koffie in de KSD Marine kantine was het tijd voor de tweede helft. Er was tijdens de rust duidelijk gesproken over het taktisch concept want het verdedigende blok van KSD was nu vier man sterk en Frank stonde enkele meters achter de overige verdedigers om de counters van Wilhelmus op te vangen. Dat werkte erg goed want Wilhelmus was de hele tweede helft aanvallend onzichtbaar en wist pas in de laatste (!) minuut van de wedstrijd keeper Noord te bereiken.

Bergen kansen

Kansen waren er genoeg de tweede helft (Jordi naar sterk opkomen van Frank, David op de paal na een goede combinatie via Koster en Jordi) maar pas in de 72ste minuut besliste Nick de wedstrijd met een geplaatst schot met links na een goede combi met David: 4-2. Verder speelde Ramon vandaag een uitstekende tweede helft vanaf de rechterkant, hij werkte keihard en kwam tot een reeks voorzetten die steeds net niet konden worden afgerond. Kort voor tijd het slotakkoord met een pass op maat van Nick op het hoofd van Jordi die eenvoudig zijn derde van de dag maakte: eindstand 5-2 voor KSD Marine 5.

Kampioenschap dichtbij

Er zijn nu nog vier wedstrijden te gaan: Voorschoten uit (12e), Forum Sport uit (6e) en SEV uit (10e) en tenslotte de absolute kraker op 29 april: de afsluitende thuiswedstrijd tegen nummer twee SVC ’08 dat op dit moment drie verliespunten meer heeft. Kortom KSD Marine 5 heeft alles in eigen hand om het seizoen feestelijk af te sluiten met een verdiend kampioenschap.