Datum

18 maart 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

In een eenzijdige wedstrijd bleek vandaag KSD 5 veel te goed voor een zeer matig Oosterheem. Dion was met een goede wedstrijd terug op de rechtsback plek en de 16-jarige Mike wist vandaag zijn de goal schoon te houden.

Dat Mitch inmiddels 11 kilo lichter is dan een maand of drie geleden was duidelijk te zien op het veld. Hij is namelijk veel actiever en bemoeit zich met alles. Na een mislukt schotje in de 2e minuut volgde van hem een prima vrije trap die in de linkerhoek binnenviel: 1-0. Een lekker begin op deze sombere zaterdagochtend.

KSD was veel beter en de ene na de andere kans volgde. Ik noteerde alleen al in het eerste kwartier een goed schot van Mike na een afgemeten pass van Mitch, een kopkans voor Ramon die in de handen van de keeper landde en tenslotte een schot van Noord dat ver naast ging (te veel keepersminuten ?).

Maar daarna vielen dan de goals al rijpe appels: twee keer van Mike die geklungel bij de Oosterheem verdedigers afstrafte (2-0 en 3-0) en na een half uur maakte Gordon de 4-0 na een mooie pass van de veelvuldig opkomende Rassel. David raakte nog de paal na een mooie aanval. Kortom een aardige eerste helft waarin KSD gedisciplineerd speelde.

Na rust was het allemaal een stuk matiger en werden nog wat kansen weggegeven aan de onmachtige Oosterhemers. Maar ondanks het matige spel liep de score hard op. Mathijs stuurde Gordon weg: 5-0, Breek kwam vrij voor de keeper en maakte netjes af: 6-0 en David scoorde uit een mooie indraaiende vrije trap van Mitch: 7-0.

De laatste tien minuten zette KSD 5 nog even aan voor een slotoffensief. Hierbij werd een goede voorzet van Rambo net over gekopt door Mike en wist Nick de laatste aanval doeltreffend af te ronden met een geplaatst schot in de linkerhoek. Eindstand: 8-0.

Kortom een makkie voor KSD 5 vandaag. Inmiddels is Wassenaar, dat twee wedstrijden meer gespeeld heeft, de nieuwe koploper in de poule en blijft het bovenin érg spannend. KSD 5 heeft echter nog steeds alles in eigen hand op weg naar het kampioenschap; “even” de laatste 7 potjes winnen en dan is de titel binnen !