Interview Henk Baggerman op Haaglanden voetbal

23 oktober 2020 14:00


Voor Haaglanden Voetbal ging redacteur Ton Beije in gesprek met onze hoofdtrainer. Natuurlijk was corona onderwerp van gesprek. Het gehele interview leest u hieronder.


Bij KSD Marine zit er natuurlijk angst om het coronavirus. ,,Ook onze tegenstanders en wijzelf hebben besmette mensen gehad, vandaar dat er een aantal wedstrijden ook niet is doorgegaan bij ons”, legt trainer Henk Baggerman uit.

Ook bij Henk Baggerman bestaat er geen enkele twijfel: ,,Het stilleggen van de competitie is absoluut een juiste beslissing geweest, zeker gezien het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames.” Natuurlijk hoopt ook de KSD marine-trainer op een goede afloop van de competitie. ,,Maar dat is afhankelijk van het virus denk ik. Ik hoop wel dat het lukt, maar dan zoals het hoort. Dus met de kantine open en ook gewoon kunnen douchen en supporters langs de lijn.”

Halve competitie
Mocht het niet lukken en stel dat er voor januari niet meer gespeeld kan worden, dan ziet Baggerman maar één oplossing: ,,Volgens mij kun je dan alleen een halve competitie spelen. Je kunt niet van amateurclubs op het niveau tweede, derde en vierde klasse vragen om drie wedstrijden in zeven dagen tijd te gaan spelen. Dan ontstaan er ongetwijfeld veel blessures.”

Dicht
KSD Marine maakt momenteel geen gebruik van de mogelijkheid om met viertallen wel te trainen. Baggerman legt uit: ,,De club heeft een wijs besluit genomen om voorlopig geheel dicht te gaan en af te wachten hoe alles zich verder ontwikkelt. Je ziet ook steeds meer besmettingen in de professionele sporten, terwijl die in een zogenaamde bubbel zitten.”

Angst
De angst zit er bij ons zeker in”, gaat Baggerman verder. ,,Ook onze tegenstanders en wijzelf hebben besmette mensen gehad, vandaar dat er een aantal wedstrijden ook niet is doorgegaan bij ons. Maar bij de club wordt er van alles aangedaan om het te voorkomen. Maar de mensen zijn niet alleen bij de club, zij moeten ook werken en boodschappen doen en af en toe komen zij in andere gelegenheden.” Dus ook bij KSD Marine conform de maatregelen een gesloten kantine. ,,Voor de clubs is het een drama”, weet ook Baggerman. ,,Wel uitgaven, maar geen inkomsten als er wel werd gevoetbald. Misschien dat je dat later als het de goede kant op gaat wel kunt terughalen in de derde helft, maar ook na de trainingen even lekker ouwehoeren is er niet meer bij. Je mag niet eens douchen na afloop. Volgens mij is het ongezond om bezweet en nat met je auto of op de fiets naar huis te rijden. Het is vervelend, maar ik zou op dit moment ook even niet weten hoe we dat moeten doorbreken, want je kunt op dit moment nergens anders naar toe. Alleen maar hopen op snel betere tijden.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!