Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

KSD Marine vrouwen zegevieren in Delft

11 oktober 2020 12:15

Op een vroege zaterdagochtend, wat gelet op het weer achteraf alleen maar fijner was, traden de vrouwen van KSD Marine aan tegen thuisploeg Ariston ‘80. Op voorhand een interessant duel, omdat de Delftse studentes uit hun eerste twee wedstrijden nog de volle buit hadden gehaald en KSD Marine eveneens had laten zien over een sterke ploeg te beschikken.

Ariston ‘80 had vorige week nog flink uitgehaald bij LSVV ‘70: 1-17. Maar mocht KSD Marine al bang zijn begonnen aan het duel dan was die vrees snel verdwenen. De bezoekers trokken het spel naar zich toe en bleken de betere partij.

Het eerste doelpunt van de gasten liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was de 13e minuut toen Denise Peeters een assist van spits Nany Anthony afrondde. Ariston ‘80 was vervolgens dicht bij een gelijkmaker maar ook de keepster van KSD Marine bleek uitgeslapen te zijn.

KSD Marine nam daarna het heft weer in handen en via onderkant lat scoorde Mandy Jansen fraai de tweede treffer van de ochtend. Opnieuw was de aangeefster Nany Anthony.

Aangedreven door het soeverein spelende centrale verdedigingsduo Jamie Cornelisse en Kimberly Houweling ging KSD Marine op zoek naar meer. Het goede spel werd beloond met de 0-3. Mandy van Schaik gaf een afgemeten voorzet op Mandy Jansen.

Nog voor de rust werd het duel beslist toen Anthony na goede coaching van Denise Peeters de bal vasthield en vervolgens diezelfde Peeters bediende voor de 0-4.

De tweede helft verliep rustiger qua scoreverloop, maar het vertoonde spel was er zeker niet minder om. Uit een klassieke scrimmage in het zestienmetergebied joeg Lotte Stock de 0-5 tegen de touwen. KSD Marine leek daarna wat gas terug te nemen, was wellicht wat vermoeid aan het raken of geloofde het gewoon allemaal wel. De thuisploeg wilde echter nog wel even voetballen en noteerde de eretreffer op het bord.

Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Richelle van Schaik maakte de 1-6 en kon zo ook nog even haar kenmerkende juich move laten zien.

Een sterk optreden van KSD Marine, dat met deze drie punten aansluiting houdt bij de top van het klassement. Aanstaande dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma: om 20:00 thuis tegen Haagse Hout.